Exemple d’edició

Hola Editors:

Hui un editor m’ha fet una consulta al respecte de com editar, i veig que potser no estiga molt clar.

Aprofitant que he observat una manca d’informació al respecte, volia proposar-vos un exemple pràctic de com hauríem de realitzar la nostra feina els editors.

La qüestió és la següent:
Algun de vosaltres podria donar-li la suficient informació a un visitant qualsevol de què ha de fer si vol apuntar-se a la Colla de Dimonis de Massalfasar?
L’entrada podria tenir el suggeridor títol: Apunta’t.

Una vegada un de nosaltres publique una entrada al respecte, la resta d’editors el que hauríem de fer és: si veiem qualsevol errada al text (de qualsevol tipus), o si creiem que la informació que ha donat el que ha fet l’entrada no és suficient o creiem que podem millorar-la, llavors respondre-li al mateix missatge corregint-lo o ampliant-ho, o si l’entrada no està en portada, creant una nova entrada responent a l’original.
L’editor que va penjar la informació originalment, pot modificar la seua informació afegint la que oferim la resta. (Recordeu que des del tauler una vegada connectats com a editors, podeu accedir fàcilment als últims comentaris i entrades de la web).

Una vegada més o menys està tot clar, la meua tasca com a administrador consistiria en copiar l’entrada que respon als dubtes del nostre visitant, crear un pàgina nova i afegir els accessos des del menú lateral i/o des d’altres pàgines a dita pàgina, de manera que poc a poc la informació que donem als nostres visitants siga el més àmplia possible.

Això s’hauria d’estendre a tota la web, perquè com ja us vaig dir en Ja està, tota la informació web està sinó obsoleta, caducada.
Per exemple, una altra idea: la informació de Massalfassar està molt bé. Però tal vegada seria bonic, pense jo, que algun editor forani explicara la seua visió d’aquest poble de l’horta. Dita informació l’afegiríem a la que ja hi ha, que haurem d’ampliar també.

Una altra cosa és que l’editor per qualsevol causa (perquè considera que fa massa faltes ortogràfiques, que no domina encara això de publicar, que les fotos són massa grans i no caben o que la forma com vol mostrar la informació no es veu bé a la web…), per qualsevol causa, no vulga fer ell personalment l’entrada. Llavors tan sols ha d’enviar-me un mail a la meua bústia (o a la de qualsevol editor) i jo personalment ho maquetaré perquè es veja el millor possible i quede integrat el seu text el millor possible dins de l’estètica de la web.

Aquesta seria la nostra feina.
Per tant, algú pot enviar una entrada solventant els dubtes del nostre visitant hipotètic que no sap com apuntar-se a la Colla? Jo no puc perquè no sé dita informació.

Salut!

Un pensament a “Exemple d’edició”

  1. Per apuntar-se a la Colla cal passar un càsting. Els càstings tenen lloc tots els dilluns de l’any al Café l’Infern, a partir de les 21:00.
    Una vegada superat el càsting, la tresorera es posa en contacte amb l’elegit per explicar-li que en aquest espectacle no es cobra…
    Finalment, si l’elegit es guanya la confiança de la resta pot entrar en la confraria de la “coseta” (el súmmum dins de la jerarquia infernal).
    Vaja, crec que funciona així però no ho sabria dir segur…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada