Campanya 5 cèntims

Escola Valenciana i altres tantes entitats resten a l’espera d’inversions del consell per incrementar l´ús social del valencià. Cansats d’esperar hem decidit ser nosaltres qui subvencionem conselleria per dur a terme la seues responsabilitats. Per això encetem una original campanya anomenada 5 CÈNTIMS PEL VALENCIÀ, i consistent en recollir mitjançant urnes monedes de 5 cèntims a les Trobades per després descarregar-les a la porta del Palau de la Generalitat. Acceptaran la subvenció? Per saber-ho vine a les Trobades i vine el dia 16 de juny a València.

El valencià és llengua oficial i, a més, la “històrica i pròpia del nostre poble, del qual constitueix la més peculiar senya d’identitat”, segons reconeix l’Estatut d’Autonomia i la Llei d’ús i ensenyament del valencià.

La Llei d’ús i ensenyament del valencià declara que “la Generalitat Valenciana té un compromís irrenunciable en la defensa del patrimoni cultural de la comunitat autònoma i d’una manera especial amb la recuperació del valencià”.

Malgrat aquest manament legal, l’ús normal i sistemàtic de la llengua oficial i pròpia dels valencians és encara minoritària i de vegades excepcional. No hi ha una política lingüística decidida per part del govern, en mantenir i potenciar el nostre patrimoni cultural més important, la nostra llengua. Volem més presència del valencià al carrer, a la justícia, a l’oci i el temps lliure, als mitjans de comunicació, al comerç i la banca, a la sanitat, a l’ensenyament, a les festes,… Volem viure plenament en valencià.

Des de les Trobades, us convoquem amb actitud reivindicativa, a exigir més inversions i més diners públics en la normalització i l’ús del valencià.

SI EL CONSELL NO HO FA, NOSALTRES HO FEM.

Més informació.

Trini Castelló

Un pensament a “Campanya 5 cèntims”

  1. Hola Trini: el fet de que l’administració siga sorda, muda i cega, està asumit per tots i cadascun dels contribuents. L’administració…les institucions són la tirania dels contribuents, si ets del rollo tot va bé, si estàs fora malament. Avocar els cinc cèntims davant la Generalitat em sembla una idea magnífica, la qual pot tenir un re´`o mediàtic excepcional. Ara ,no creus que seria millor: parlar valencià sempre, escriure sempre en valencià, exigir l’ús del valencià a totes les empreses, etc.? Si l’acció va endavant jo participaré, crec però, que fóra millor aportar 1 € cada valencià i passar de l’administració. salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.