Fosses Comunes del Cementeri de València

fosa.jpg

El Fòrum per la Memòria del Paìs Valencià en la seua investigació per a conéixer l’abast de la repressió franquista a València, va descobrir 6 Fosses Comunes en el seu cementeri, i va comprovar a través dels Llibres de Registre de Soterraments, que entre els dies 1 d’abril de 1.939 i 31 de diciembre de 1.945, havien sigut soterrades 26.300 persones, la mayoria víctimes directes e indirectes de la repressió franquista y de les miserables condicions de vida que el franquismo va imposar a la població.
A la vista del descobriment, decidírem dividir el treball en dos parts: la primera, on descrivíem cada Fossa, amb el nombre de persones soterrades en ella i en quines dates, ja publicat, i la segona, consistent en realitzar un llistat de les 26.300 persones, i en què se´n descriu el nom y cognoms, edat, causa de mort, lloc de procedència i data en què van ser soterrades, a fi de traure-les de l’anonimat i l’oblit.
Ara, una vegada elaborada la primera part del llistat, pots consultar en la nostra Web  ( www.forumperlamemoria.org/ ) els noms de 7.168 de las persones que van ser llançades a les Fosses Comunes del cementeri de València, llistat al qual anirem incorporant les dades de més persones a mesura que avance el nostre treball, fins a completar el total de les 26.300 personas soterrades.
Esta llista, inclou una sèrie de dades de caràcter general, encara que disposem de moltes més dades de cada una de les persones que facilitarem a tots els interesats. El nostre desig és que siga d’utilitat per als familiars de desapareguts que vulgen consultar la possibilitat que estes Fosses foren la destinació final de les seues persones estimades.
Les persones de la llista estan col.locades per ordre alfabètic per facilitar-ne la busca, i per a cuansevol consulta o ampliació de dades, pots escriure a l’adreça de correu electrònic fosas@forumperlamemoria.org i et contestarem tan prompte com ens siga possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.