Acte de Presentació de la Comissió de la Veritat

Davall la presidència d’honor del vice-president de la Comissió Europea i responsable de Seguretat i Justícia, Franco Frattini.

Dissabte 10 de febrer del 2007 a les 19 hores al Palau de Congressos de València, Auditori, 1

COMISSIÓ DE LA VERITAT

Entitats integrants: Acció Cultural de País Valencià, Centre d’Estudis de la Maçoneria Espanyola, Fòrum per la Memòria del País Valencià, Centre UNESCO, Comissió de la Dignitat, Fundació Cultura de Paz, Memorial Democràtic, Tribunal Permanent dels Pobles, Acció dels Cristians per a l’Abolició de la Tortura.

Presentació: Rosanna Pastor.

Intervencions de:
# Danielle Mitterrand, presidenta de l’Associació Franca-Llibertés
# Francesco Cossiga ex-president de la República d’Itàlia

Actuació: El Cant dels Ocells

Intervencions d’adhesió des de:
Sud-àfrica de Mons. Desmond Tutú, arquebisbe de Sud-àfrica. París de Jorge Semprún, escriptor i exministre de Cultura del Govern espanyol (1988-1991). Lisboa de Mario Soares, ex-president de la República de Portugal. Brussel·les de Franco Frattini, vice-president Comissió Europea responsable de Seguretat i Justícia.

Lectura del text de constitució de la Comissió de la Veritat, a càrrec de Piero Basso, membre del Tribunal Permanent dels Pobles amb seu a Milà, i signatura de les personalitats i entitats col·laboradores

Intervenció dels representants de la Comissió de la Veritat:
# Gabriel Jackson, historiador
# Alfons López Tena, membre del Consell General del Poder Judicial d’Espanya
# José Antonio Ferrer Benimeli, historiador i director del Centre d’Estudis de la Maçoneria Espanyola
# Federico Major Zaragoza, president de la Fundació Cultura de Paz i ex-director general de la UNESCO

Interpretació de “Campanades a Mort”, per Lluís Llach, amb l’Agrupació Artística Musical de Dénia, i de l’Orfeó Navarro Reverter de València, en memòria i homenatge de les persones enterrades a les Fosses Comunes del cementeri de València i de totes les víctimes del franquisme.

image002.jpg

Aforament limitat per estricte ordre de reserva. Per a assistir a l’acte és necessari confirmar la reserva telefònicament.

Entrades i informació al telèfon 96 315 77 99

La COMISSIÓ DE LA VERITAT.
la primera que aquestes característiques que es constitueix en tot l’Estat, naix seguint les recomanacions del Consell d’Europa, arran del descobriment de les Fosses Comunes del cementeri de València, amb la voluntat de recuperar la memòria d’un passat recent que encara es projecta sobre el nostre present i que determinarà també la construcció del nostre futur a curt termini. El seu principal objectiu és la investigació historiogràfica dels anys que van seguir a la Guerra Civil, els de la repressió de la immediata postguerra i dels llargs i foscos anys del franquisme sense obviar cap aspecte: des dels camps de concentració a les presons, passant per les depuracions ideològiques, les desaparicions i l’exili, perquè la història no desaparegui amb els últims i escassos testimonis que queden i perquè en un futur no es repetisquen els crims del passat.

FÒRUM PER LA MEMÒRIA DEL PAÍS VALENCIÀ:
www.forumperlamemoria.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.