El Café L’Infern celebrarà el seu 12é aniversari amb els Ovidi Twins

cafel’infern

plaça de l’església, 11 – Massalfassar


dissabte 31 març

12é aniversari de l’Infern – 23:30

 

 

[Sopar d’aniversari 10€. Aforament limitat: cal reservar]

 

oviditwins

 

 

presenten el seu nou disc A Kabotaes

image0012.jpg

 

EL CAFÉ L’INFERN CELEBRARÀ EL SEU 12é ANIVERSARI AMB ELS OVIDI TWINS

Els Ovidi Twins presentaran el seu primer disc A Kabotaes (PM produccions, 2006) el proper dissabte 31 de març al Café L’Infern de Massalfassar. El local celebrarà així el dotzé aniversari de la seua inauguració com a seu oficial de la Colla de Dimonis de Massalfassar.

Els Ovidi Twins són una formació que compta cada dia amb més seguidors —fins i tot tenen un grup de fans que han obert un blog a internet— i això es deu, segurament, a la barreja d’originalitat, experimentació i bon humor amb què fabriquen les seues cançons i les interpreten a l’escenari. Han fet un gènere de la mixtura de gèneres fet que els permet bescanviar estils i sonoritats sense perdre, per això, ni un bri de la seua personalitat musical, una mica en la línia que ostentava l’inoblidable Ovidi Montllor que invoquen al seu nom.

Així conten ells mateixos la seua história:

«Una absurda però èpica nit d’un cap de setmana de l’agost del 2000, a la plaça de Benimaclet estant, bascosos i beguts més que res, sorgí la idea del grup: Per què no ajuntar la tradició de la cançó catalana -partint de la visió que en donà Ovidi Montllor- amb altres tradicions vingudes d’ultramar com el reggae, el rap, l’havanera, o la tecnologia digital? Per què ningú no conta les coses, o les recita, com ho feia Ovidi? Per què no aprofitem les musicalitats més frontereres? Per què experimental ha de ser sinònim d’ avorrit?

Aquella mateixa nit, amb un vell orgue de tecles polsoses i una botella de mistela pel mig, els Twins posaren en pràctica per primera vegada el que l’instint els havia suggerit a cau d’orella. Una improvisació que d’una manera molt primigènia ja apuntava maneres, els tingué ocupats durant un temps que ningú no es molestà a comptar.

La primera maqueta dels Ovidi Twins (Directes a l’Escenari, autoeditat 2004) fou gravada al pub L’Escenari d’Alcoi, inaugurat curiosament pel mateix Ovidi. En el marc del segon Moniatic Circus Festival , els panicalers els hi convidaren a tocar la nit del 15 de Juliol del 2004. Per tal que en quedara testimoni s’havien anat enregistrant les actuacions de tots els grups que participaven al festival, i la gravació fou un generós regal dels alcoians. La sort els afalagà, a més, amb un entorn encantador i un públic totalment atent i seduït. Aquell fou un concert que els Twins mai no oblidaran. “Hem conegut la màgia, i fou a L’Escenari”, ha dit un dels dos. “A mi el nuvolet em va durar una setmana”, comenta l’altre. La maqueta, sortosament, ha circulat de manera generosa, en CDs copiats, tan legítims com qualsevol dels originals.

El seu primer disc oficial es titula A Kabotaes, l’obra vol ser una expressió sincera de l’estat actual del duet. Gravat a La Bitxa , al barri de Marxalenes, el repertori reflecteix els diferents estils que els bessons practiquen: des de la clàssica napolitana de cantautor —representada pel tema que obri el disc i li dóna nom— passant pel reggae de “ La Carxofa ” o “De Safari”, per l’havanera-pop d’“Els Borrellons”, el rebètic Lo-Fi d’ “Els carrers de Torrefiel”, el tango havanerat de “Temps Mort”, la cançó recitada, o més bé dialogada, d’”Arròs en Fesols i Naps”, en una particular revisitació d’Ovidi, o la nadalenca dancehall de “Ja ve nadal”.

A Kabotaes compta amb les col·laboracions de les soulatacaes, les magnífiques Anna, Manoli i Marga, del grup Soul Atac, que els han regalat la seua energia per a “ La Carxofa ”. També podran fardar del duet entre dues de les millors goles valencianes: Miquel Gil i el cantaor xativenc Pep El Botifarra, embolcallats per una hipòtesi sonora sobre la música popular, una de les apostes del disc.

En fi, aquestes són més o menys les aventures que han ocorregut fins arribar a aquest punt. Qui sap què espera a aquests dos entranyables germans, que l’única cosa que desitgen és deixar una miqueta de felicitat en els corets del seu públic».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.