Bicifestació contra l’autovia projectada a L’Horta Nord per al diumenge

La Coordinadora Interpobles ‘Horta Viva Sense Autovia’ celebrarà el diumenge 13 d’abril la seua segona manifestació en bicicleta com a repulsa al projecte ‘Vial Parque Norte’ i en demanda d’alternatives sostenibles al transport i a l’economia agrària de l’Horta.
El proper diumenge dia 13, la Coordinadora ‘Horta Viva Sense Autovia’ celebrarà una manifestació en bicicleta que partirà a les 10:30 del matí de la plaça de l’Ajuntament de Burjassot, i passarà per diversos municipis de l’Horta Nord afectats pel traçat d’aquesta autovia, donant a conèixer als veïns les raons de la seua oposició a ella.

La Coordinadora, formada per col•lectius, associacions i entitats, procedents de tots els municipis afectats, s’oposa a l’autovia per considerar que ni és necessària ni soluciona els problemes de transport de la comarca, sinó que els agreuja, creant una barrera entre municipis, i abocant encara més trànsit a l’interior d’aquestos, a més de destruir milers d’hectàrees d’horta productiva.

Amb la manifestació del diumenge, la segona després de la celebrada el 24 de febrer passat, la Coordinadora vol incidir en la necessitat d’informar a la població sobre un projecte que, a pesar de la seua importància i implicacions medioambientals i econòmiques, no ha estat donat a conéixer per l’Administració a l’opinió pública.

D’ahí l’itinerari, que travessarà els dos municipis més importants del trajecte, Burjassot i Montcada, a més d’altres com ara Godella, Rocafort, Massarrojos, Alfara del Patriarca, Vinalesa i Foios, on finalitzarà.

La bicimanifestació s’inscriu en tota una sèrie d’actes que pretenen precisament incidir en la informació a les poblacions afectades, i que ja porten realitzant-se en els darrers mesos, a base de taules redones, xerrades, murals i cartells.

La Coordinadora defensa un pla de mobilitat comarcal a partir de les vies de comunicació actualment existents, respectant els espais cultivats, evitant l’augment del trànsit urbà, i potenciant el transport públic.

També reclama un pla d’ordenació del territori de l’Horta elaborat amb la participació ciutadana, i la protecció efectiva de l’Horta com a espai cultivat, paisatge i bé cultural, així com la dignificació i la promoció de l’economia agrària de l’Horta.

La Coordinadora reclama també que el soterrament de la línia 1 del metro es faça sense requalificar terrenys agrícoles per a finançar-lo, i proposa que el traçat previst a través de l’horta de Burjassot es modifique per a que travesse el casc urbà de la població, donant així servei als ciutadans.


Alexandre

ALFUSELL topon.
Antiga població aràbiga en la vall d’Alfandec (Martí G. Dicc.).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.