Exposició de Bestiari Festiu Europeu (1870-1970)

mostra.jpg

Dins el marc de la Festa Major de Santa Tecla, el dia 14 d’aquest mes de setembre s’inaugura a Tarragona a la Casa de la Festa, Via Augusta núm. 4, una interessantíssima i inèdita exposició fotogràfica de bestiari festiu europeu dels anys 1870-1970.

És un meravellós viatge per la festa europea que ens descobreix dracs, cuquesferes, àligues i cavallets com els nostres en d’altres països, i també altres carcasses zoomòrfiques com camells, cérvols, óssos…

L’autor i promotor d’aquesta exposició és el vilanoví Ramon Saumell i Poch, arxiver gràfic del bestiari festiu en el nostre país i que des de fa més de 25 anys ha recollit i catalogat una extensa coŀlecció formada, avui, per més de 35.000 fotografies d’animals totèmics.

Posseeix un dels millors arxius fotogràfics sobre bestiari català i occità i es dedica al muntatge d’audiovisuals sobre el bestiari amb finalitats educatives i pedagògiques i a la recuperació del bestiari desaparegut.

L’esmentat coŀleccionista ha contribuït amb les seves imatges a l’edició d’abundants llibres de bestiari i a la creació d’exposicions temàtiques.

L’exposició es podrà veure a la fa poc inaugurada Casa de la Festa (Via Augusta, 4) els següents dies i horaris:

SETEMBRE:
De dimarts a dissabte, d’11 a 2 i de 5 a 9.
Diumenges, d’11 a 2
Dilluns, tancat

OCTUBRE:
De dimarts a dijous, de 9 a 1 i de 3 a 5
Divendres, de 9 a 1i de 3 a 7
Dissabtes, de 10 a 2 i de 4 a 8
Diumenges, de 10 a 2
Dilluns, tancat

Més informació: http://santatecla.tarragona.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.