Per què un gestor de continguts?

Mantenir una web estàtica amb la necessitat peremptòria d’actualitzacions constants d’informació és molt difícil.
Si afegim a això la gran quantitat d’activitats que la Colla de Dimonis de Massalfassar desenvolupa al llarg de l’any, la tasca de manteniment d’una web per una sola persona es converteix en una feina impossible.

Per això, després de pensar-m’ho un temps, vaig decidir que la millor opció era fer servir un gestor de continguts. Això ens permetria tenir més actualitzats els continguts, fent la web un poc entre tots. I d’entre tots els gestors lliures que hi ha el que he triat, ha estat el WordPress.

Però en què pot millorar la web amb un gestor de continguts?

Seria molt llarg explicar totes les opcions que té aquest gestor de continguts.
Deixant de banda les múltiples opcions de gestió i administració d’un lloc web que proporciona el WordPress, vull centrar-me en vàries característiques amb què pense podem traure-li molt de rendiment:

* Multiedició
o Tots, amb els consegüents permisos, podem editar el contingut, podem fer una part de la web. Per tant, ja no cal que estiga l’actualització de la web centralitzada en una única persona. Això sí, com a administrador, m’encarregaré de decidir quina informació passa a ser pàgina estàtica o quina forma part de contingut dinamic de la web, depenent de si dita informació és important o no.
* Multiparticipativa
o Estan permesos els comentaris de les pàgines dinàmiques. Tant els dimonis com els simples visitants de la nostra web poden discutir sobre un tema en concret plantejat per un dimoni o dimònia. Això ens permet filprimar o adaptar el contingut de la web, conèixer l’opinió de la gent de fora… Això sí, açò tampoc no és Xauxa. La web està moderada per mi, això significa que qualsevol pàgina o comentari fora de to serà simplement eliminat. Els dimonis i dimònies heu també de saber distingir quan un tema pot ser tractat públicament o quan és un tema a tractar de forma interna. A l’hora de publicar, podeu triar que el vostre article siga públic o privat. En aquest últim cas, l’article sols serà llegit pels components de la Colla. També tenim una llista de correu de la Colla de Dimonis de Massalfassar que ens permet mantenir una comunicació més privada i instantània.
* Multilloc
o Tant se val si esteu de vacances a Singapur, a Austràlia o al Carib. Si teniu connexió a Internet podem assabentar-nos tots de quina és la vostra impressió d’un espectacle piromusical que heu vist a Itàlia, exposar la vostra opinió sobre un tema particular i trascendental que ha succeït en un Correfoc o simplement podem saber com esteu. I a més a més ho podem saber al mateix moment. No cal que que ens esperem a que una persona maquete el que has escrit i ho penge a la web.
* Instantània
o Amb les adreces actives podem tenir quasi instantàniament tots els titolars i si volem part del que s’acaba de publicar a la web. Amb un simple lector de notícies ho podeu fer. Tenint el titolar de la notícia, i part del seu contingut, podem decidir si ens interessa llegir la notícia o no, i si ens interessa podem donar la nostra opinió a l’instant. Teniu més informació específica de les adreces actives ací.

I moltes més opcions que anirem adaptant i millorant segons les necessitats comunicatives que tinga la Colla en els propers anys.
Sols tenim la limitació de la nostra creativitat.

Salut!

Pot ser us siga interessant llegir les següents adreces:
Com publicar, on s’explica pas a pas què s’ha de fer per a publicar.
Els editors, per si voleu saber quins són els que estan fent la web actualment.