La Colla Infantil de Massalfassar

Massalfassar, com moltes altres, és una població amb centenària tradició de la pólvora i qualsevol excusa és bona per a encendre traques i coets. La mostra més important és la festa de Sant Antoni on a més del motiu religiós, els coets són part fonamental i per la que tots passen. Ja de ben menuts, existeix una mena d’iniciació ja siga pels pares i/o familiars ja siga més tard pels amics.

Amb aquesta cultura a la pólvora, la Colla Infantil, va nàixer a demanda dels propis xiquets i xiquetes dimonis, ja que ells no participen al correfoc dels major fins als 14 anys i ells també volien tirar foc. I així va ser, a petició dels que per allà el 1996 eren menors de 14 anys, s’articulà una Colleta on es mesura el calibre de la pólvora utilitzada i s’augmenta la seguretat als diablets.

Colla de Dimoniets i DimonietesEl correfoc que ofereix la Colla Infantil, a més de graciós i espectacular pel seu contacte dels menuts amb el foc, és una vessant reduïda i ajustada a la seua edat del correfoc dels majors. Tenen el seu propi ball, que ells han dissenyat i s’han aprés, així com altres detalls diferents als majors; igualment van acompanyats amb la música per a correfocs que ens incitarà a ballar amb ells composada per Urbàlia Rurana, Xavier Ahuir, Josep Sebastià i Josep Llobart i interpretada pel grup de dolçainers de Puçol amb timbals i dolçaines.

Normalment el divendres d’abans al 24 juny, encara que aquesta data pot variar, els xiquets fan la seua festa amb jocs a primera hora de la vesprada, un berenar i normalment una activitat de conta contes, teatre… Després sopen tots junts en algun bar del poble i ja per nit, al voltant de les 23:00 el seu correfoc.

La processó infantil El ball de Diablets i Diabletes La diablesa i el ceptrot Els diablets i diabletes en acció Carretillada de titanis

Aquest correfoc també el realitzen a pobles on normalment els criden per a festes d’acollida d’immigrants, visita de saharauis, actes culturals per a xiquets…

Excursió dels xiquets

Altres activitats que es realitzen, són la realització de tallers de jocs, ball, preparació per al correfoc, eixides amb bici, eixides al cinema i sobretot, una excursió a la natura a final de temporada on els menuts conviuen i practiquen esports tradicionals i d’aire lliure.

Les darreres incorporacions a la Colla Infantil són respectivament, l’Aina, Marina i Andreu:

Excursió dels xiquets
Excursió dels xiquets
Excursió dels xiquets

Taller de sant Joan 2005.

Ací teniu la seua web.