Arxiu de la categoria: El Cant al Ras

XIXé Cant al Ras, dissabte 16 de maig

Benvolguts amics i amigues,

Com sabeu, cada tercer dissabte de maig, la Colla de Dimonis de Massalfassar i l’Associació Cultural Tradició i Música, Tramús, organitzem el Cant al Ras, trobada de cant rural dedicada als repertoris de la tradició musical valenciana que celebra la seua dinovena edició i que enguany va dedicada a la memòria d’Ovidi Montllor.
La trobada té lloc a la Plaça de l’Església de Massalfassar (l’Horta Nord) a partir de les 22:30.

Enguany s’escaurà, per tant, el dissabte 16 de maig, i no cal dir que, com cada any, esteu convidats a participar-hi si us ve de gust.

El protocol no ha canviat en aquestos dèneu anys de convocatòria: comença a les 21:00 amb un sopar popular amb productes de la terra, inscripció oberta de cantadors fins a la fi de la cantada —per bé que agrairem de tot cor si ens ho feu saber amb uns quants dies d’antelació— i un ordre d’intervencions establert sobre la marxa.

Cantadors:
Un any més hem de limitar a un màxim de dos el nombre de peces interpretades per cada participant, per a que la cantada no s’allargue més enllà del que la prudència aconsella. (Quantitat que l’organització podríem ampliar a tres en funció del nombre de participants). Després sempre hi haurà temps de continuar la cantada a peu d’escenari i ací no hi ha més límit que els que ens concedesca l’autoritat competent.
Si voleu participar com a cantadors, podeu inscriure’s al telèfon
686 35 42 44 o a aquest mateix correu.

Públic:

Si voleu reservar places de sopar per a public (14 €), el telèfon de contacte és 601 24 27 64 (Oriol). Heu de fer la reserva abans del 13 de maig.

Us esperem a Massalfassar!

Una forta abraçada,

Cant al Ras 2014

Com sabeu, cada tercer dissabte de maig la Colla de Dimonis de Massalfassar i l’Associació Cultural Tradició i Música, Tramús, organitzem el Cant al Ras, trobada de cant rural dedicada als repertoris de la tradició musical valenciana que celebra la seua divuitena edició.
La trobada té lloc a la Plaça de l’Església de Massalfassar (l’Horta Nord) a partir de les 22:30.

Enguany s’escaurà, per tant, el dissabte 17 de maig, i no cal dir que, com cada any, esteu convidats a participar-hi si us ve de gust.

El protocol no ha canviat en aquestos setze anys de convocatòria: comença a les 21:00 amb un sopar popular amb productes de la terra, inscripció oberta de cantadors fins a la fi de la cantada —per bé que agrairem de tot cor si ens ho feu saber amb uns quants dies d’antelació— i un ordre d’intervencions establert sobre la marxa.

Cantadors:
Un any més hem de limitar a un màxim de dos el nombre de peces interpretades per cada participant, per a que la cantada no s’allargue més enllà del que la prudència aconsella. (Quantitat que l’organització podríem ampliar a tres en funció del nombre de participants). Després sempre hi haurà temps de continuar la cantada a peu d’escenari i ací no hi ha més límit que els que ens concedesca l’autoritat competent.
Si voleu participar com a cantadors, podeu inscriure’s al telèfon 686 35 42 44 o a aquest mateix correu.

Públic:
Si voleu reservar places de sopar per a public (14 €), el telèfon de contacte és 601 24 27 64 (Oriol). Heu de fer la reserva abans del 13 de maig.

Us esperem a Massalfassar!

XVé Cant al Ras, dissabte 21 de maig

Bevolguts/des amics/gues:

Com sabeu, cada tercer dissabte de maig la Colla de Dimonis de Massalfassar i l’Associació Cultural Tradició i Música, Tramús, organitzem el Cant al Ras, trobada de cant rural dedicada als repertoris de la tradició musical valenciana que celebra la seua quinzena edició.

Enguany s’escaurà, per tant, el dissabte 21 de maig, vespra de les votaes, i no cal dir que, com cada any, esteu convidats a participar-hi si us ve de gust.

El protocol no ha canviat en aquestos quinze anys de convocatòria: sopar popular amb productes de la terra, inscripció oberta de cantadors fins a la fi de la cantada —per bé que agrairem de tot cor si ens ho feu saber amb uns quants dies d’antelació— i un ordre d’intervencions establert sobre la marxa. Fins ara ja han confirmat la seua presència, entre d’altres, Apa, Arrop i Talladetes, Benimaclet Folk, Pep Gimeno Botifarra, Jacint Hernández, Les Maedéus, Néstor Mont i Teresa Segarra.

L’edició d’enguany servirà també per presentar el llibre d’Antoni Martínez Revert, Pep Gimeno Botifarra – La veu de la memòria, a càrrec del cantador biografiat i de l’autor del llibre.

Cantadors:
Un any més hem de limitar a un màxim de tres el nombre de peces interpretades per cada participant, per a que la cantada no s’allargue més enllà del que la prudència aconsella. (Quantitat que l’organització podríem retallar a dos en funció del nombre de participants). Després sempre hi haurà temps de continuar la cantada a peu d’escenari i ací no hi ha més límit que els que ens concedesca l’autoritat competent.
Si voleu participar com a cantadors, podeu inscriure’s al telèfon 686 35 42 44 o a aquest mateix correu.

Públic:
Si voleu reservar places de sopar per a public, el telèfon de contacte és 601 24 27 64 (Oriol). Heu de fer la reserva abans del proper dilluns 16 de maig (12 €).

Us esperem a Massalfassar!

Una forta abraçada,

XIV edició del Cant al Ras, Massalfassar, 15 de maig de 2010

LA XIV EDICIÓ DEL CANT AL RAS HOMENATJARÀ EL MÚSIC DE XÀBIA PEP BAS Quan arriba el mes de maig, els afeccionats a la cançó d’arrel tradicional saben que tenen una cita ineludible en el calendari: el tercer dissabte del mes se celebra a Massalfassar el Cant al Ras, un “encontre de cant rural” que enguany arriba a la seua catorzena edició. La trobada s’iniciarà amb un sopar popular —les inscripcions per al qual es tanquen el dia 10— on espectadors i cantadors compartiran taula tot escalfant motors per a quan comence la cantada. Després, seguint un ordre que s’anirà improvisant sobre la marxa, i al qual s’aniran afegint cantadors fins el final, començaran les actuacions, sempre breus —un màxim de tres cançons per intervenció— per, ja ben entrada la matinada, acabar amb un sarau a peu de carrer. De moment, ja han confirmat la seua participació, entre d’altres, Pep Espinós (Xàbia), Dani Miquel (l’Alcúdia), Ricardo Menargues i la Rondalla de Natzaret (Alfafar), Apa (Godella), Teresa Segarra (Paterna), Pep Botifarra (Xàtiva), La Romàntica del Saladar (Xàbia), Urbàlia Rurana (l’Horta-la Ribera), Pas de Quatre (Altea), el Grup de Dansa l’Alcúdia, Arrop i Talladetes (Godella), Xirimitabs (Xàbia), la Murga de l’Infern (Massalfassar), l’Escola de Dolçaina de Massalfassar i la Colla de Dimoniets i Dimonietes de Massalfassar. Homenatge a Pep Bas L’edició 2010 del Cant al Ras servirà també per retre homenatge a la figura del músic de Xàbia Pep Bas, un dels fundadors de La Romàntica del Saladar, recentment desaparegut. Pep Bas era, de fet, el rostre més conegut de La Romàntica on, a més de cantar i tocar el clarinet i el saxofó, exercia de presentador i, ben bé, de relacions públiques, gràcies al seu caràcter càlid, extrovertit i entranyable. Al front de La Romàntica del Saladar, Bas havia participat en la creació de l’Associació Cultural Tramús, Tradició i Música, que, juntament amb la Colla de Dimonis de Massalfassar és l’organitzadora de la trobada. Una fórmula que fa fortuna A mesura que el Cant al Ras ha anat consolidant-se com a punt de trobada per a tots els amants de la cançó tradicional, el seu model de funcionament, amb sopar popular i cantada improvisada posterior, ha començat a exportar-se cap a altres poblacions. La primera en emular la convocatòria fou Es Cubells, a Eivissa, on des de fa ja dotze anys se celebra la Cantada a Sa Serena. L’any passat foren Teulada (Cantada a la Fresca) i Altea (Cant a la Serena) els qui s’afegiren a la llista. I enguany serà Godella qui realitzarà una trobada similar el proper 29 de maig. Reserves cantadors i informació premsa – Josep Vicent Frechina (686 35 42 44). Inscripcions per al sopar (12 €, fins el 10 de maig) — Aureli Castelló (651 830 757).

XVena. edició del Cant al Ras

Amics, amigues:

Com cada any per aquestes dates, tenim el plaer de convocar la XIV edició del Cant al Ras, Encontre de Cant Rural, que se celebrarà a Massalfassar el proper dissabte 15 de maig a partir de les 10 de la nit.

L’edició d’enguany anirà dedicada a l’entranyable record de Pep Bas, l’amic que ens deixà el passat mes de març i que, al front de La Romàntica del Saladar, participà en la pràctica totalitat d’edicions anteriors de la trobada.

El protocol serà el mateix de sempre: sopar popular amb productes de la terra, inscripció oberta de cantadors fins a la fi de la cantada —per bé que , si penseu intervindre cantant, agrairem de tot cor si ens ho feu saber amb uns quants dies d’antelació— i celebració dels repertoris musicals tradicionals valencians que, malgrat solsides identitàries, sotracs sòcio-econòmics i mediatitzacions culturals, continuen miraculosament vigents en la nostra pràctica diària o en la nostra memòria col·lectiva.

Si voleu participar com a cantadors feu-nos-ho saber —mitjançant un correu electrònic a frechina arrova yahoo.com o un SMS al 686 35 42 44— abans del 10 de maig perquè puguem fer previsió de les places del sopar. I si voleu assistir-hi com a públic, el preu dels tickets del sopar és de 12 € i cal fer la reserva, fins el mateix 10 de maig, al telèfon 651 83 07 57 (Oriol).

XIV Cant al Ras